- Hotel oferuje bezpłatny bezprzewodowy Internet w lobby
- Bezpłatne leżaki i parasole
- W hotelach sieci RED SEA bez względu na godziny przyjazdu i odjazdu do/z hotelu pokoje są do dyspozycji gości do momentu transferu z/na lotnisko
ETI-TIPs
- położony bezpośrednio przy klifowej plaży z rafą koralową
- blisko rafy koralowej Far Garden
- 5 basenów – wspólny kompleks z hotelem Sharm Resort
POŁOŻENIE:
Hotel zlokalizowany przy prywatnej, klifowej plaży z fantastyczną rafą koralową Far Garden zwaną podwodnym ogrodem. Z siostrzanym hotelem Sharm Resort stanowi wspólny kompleks. Ze względu na przybrzeżną rafę zejście do wody tylko z pomostu (zalecane obuwie ochronne). W odległości ok. 6 km od hotelu znajduje się słynna zatoka Naama Bay z licznymi sklepami oraz barami. Czas transferu z lotniska w Sharm El Sheikh wynosi ok. 30 minut.
WYPOSAŻENIE:
Kompleks hotelowy dysponuje 399 komfortowymi pokojami i apartamentami. W budynku głównym znajduje się eleganckie lobby oraz recepcja w orientalnym stylu (Wi-Fi w lobby bezpłatne), restauracja główna La Veranda, 4 restauracje a la carte, 6 barów, mały pasaż handlowy oraz kącik shishy. Na zewnątrz, w zadbanym, malowniczym otoczeniu, znajduje się 5 basenów (jeden podgrzewany sezonowo). Leżaki i parasole przy basenie i na plaży udostępniane są bezpłatnie. Ręczniki kąpielowe wydawane są na podstawie elektronicznych kart, otrzymanych podczas zameldowania.
POKOJE:
Standardowe (DZ/EZ) o pow. ok. 27 m2, wyposażone w TV sat., telefon, sejf, klimatyzację (sezonową), WC, wannę/ prysznic, suszarkę do włosów, balkon lub taras, widok na ogród. Pokoje deluxe (DZX/EZX) o pow. ok. 35 m2, wyposażone jak pokoje standardowe, widok na basen lub ogród. Junior suite (DZJ/EZJ) o pow. ok. 35 m2, z widokiem na morze, wyposażone jak pokoje standardowe, położone bliżej plaży. Grand suite (DSD/ESD)o pow. ok. 68 m2, mają dodatkową część wypoczynkową i bezpośredni lub częściowy widok na morze. W pokojach DZ/DZX/ DZJ/DSD mogą być zakwaterowane maks. 2 osoby dorosłe i 1 dziecko do 14. roku życia. Pokoje rodzinne (FZ3/FZ4/FZ5/ FZ7) o pow. ok. 74 m2 składają się z 2 sypialni, 2 łazienek oraz salonu. Mogą w nich być zakwaterowane maks. 3 osoby dorosłe oraz 2 dzieci do 14. roku życia.
SPORT I ROZRYWKA:
siatkówka plażowa, tenis stolowy, za opłatą: tenis, squash, siłownia, centrum fitness, bilard, Aqua Centrum, salon piękności, sauna, kafejka internetowa, sporty wodne na plaży.
DZIECI:
Plac zabaw, brodzik, wysokie krzesełka w restauracji, menu dla dzieci, zjeżdżalnie wodne.
ALL INCLUSIVE:
Śniadania, obiady i kolacje w formie bufetu z bogatym wyborem dań, różne przekąski oraz lokalne napoje bezalkoholowe i alkoholowe dostępne w godz. 10.00-24.00. Śniadania: W formie bufetu z bogatym wyborem dań w restauracji La Veranda. Obiady: W formie bufetu w restauracji La Veranda. Lunch dostępny również w restauracji C-View BBQ oraz Shish. Kolacje: międzynarodowy bufet w restuaracji La Veranda. Dodatkowo, po wcześniejszej rezerwacji kolację można zjeść w restauracjach a la carte: meksykańskiej - Fajitas, włoskiej - Via Veneto, libańskiej - Al Hawara oraz Fellini. W hotelu dostępnych jest 6 barów: Beach Bar, Via Vento Bar, Seville's Bar, Slide Pool, El Layaly Cafe, No Where Discotheque.
UWAGA: Do kolacji obowiązuje strój formalny. Noszenie opasek hotelowych jest obowiązkowe. Szczegółowy program all inclusive oraz wykaz innych usług dostępny jest na miejscu w hotelu.
*Załączone materiały mają charakter informacyjny oraz poglądowy oferty hotelu na dzień 29.09.2021r.
Warunki korzystania z formuły All Inclusive oraz obostrzenia w okresie zagrożenia epidemiologicznego:
Formuła AI w hotelach Red Sea w związku z regulacjami i zaleceniami Ministerstwa Zdrowia Egiptu oraz wymogami wynikającymi z certyfikacji hotelu może być czasowo zmieniana. Dotyczy to dostępowości niektórych barów, restauracji, w tym restauracji a la carte, ograniczeń w zakresie animacji hotelowych, dyskotek oraz palarni shisha. Niedostępne są również kluby dla dzieci. Przypominamy też o zasadach dotyczących odstępu społecznego, w tym separacji stolików w restauracjach, utrzymywaniu dystansu w kolejkach (np. w oczekiwaniu na stolik w restauracji, do recepcji), mierzeniu temperatury przez personel hotelowy (np. przed wejściem do hotelu, restauracji), zasłanianiu twarzy w miejscach, w których zachodzi ryzyko kontaktu z większą liczbą osób, dostępności płynów dezynfekujących w toaletach oraz częściach wspólnych hotelu. Więcej informacji dotyczących podróżowania do Egiptu i obowiązującego reżimu sanitarnego w związku z COVID-19 znajduje się na na www.eti-podroze.pl/prasa-2/zalecenia-i-wytyczne-podczas-podrozy-do-egiptu